Inbjudan till stadsvandringar

Vi har nöjet att kunna bjuda in till två intressanta stadsvandringar framöver. Vår guide är Anders Allard, som är mycket kunnig i Uppsalas historia och ofta leder stadsvandringar med olika teman.

Vandring 1 – tisdag 18 maj kl. 13.00
Tema: Detaljer och kuriosa – från Dekanhuset till Bredgränd
Inriktningen är detaljer, kuriosa och det lite udda och ovanliga, som kanske inte alla känner till.
Några frågor som besvaras: Var ser man rester efter spårvagnstrafiken, hur såg Stora torget ut på 1100-talet, vad var det för skandal i Dekanhuset, var låg ”Spritpalatset”, vad är det för reliefer på Forumhuset och varför har huset fönsterluckor av järn, vad är det för hemlig gång från S:t Eriks torg, var fanns ”Prubban” och vad var det?

Vandring 2 – lördag 12 juni kl. 13.00
Tema: Upptäck Uppsala – från Teresa till Lindormen
Vi tar oss ofta inte tid att se allt det vackra och intressanta i Uppsala. På den här vandringen uppmärksammar vi olika hus, fasader, fönster, dörrar, grindar, balkonger, burspråk, innergårdar, konstverk och detaljer.
Några frågor som besvaras: Hur såg Stora torget ut på 1100-talet, vad är ALMA-stråket, vem var Haglund och vilket betydelse har han haft, var startade den stora stadsbranden 1702, vad är väggrosetter, var bildades OD, var ligger Uppsalas minsta bageri, var låg rådhuset på 1600-talet?

Anmäl dig till den ena eller båda vandringarna genom att mejla till info@attention-uppsala.se. På grund av coronarestriktioner är antalet deltagare begränsat till 6 varje gång. Om det blir fullt kan du stå som reserv.

Om intresset är stort kan det bli fler stadsvandringar längre fram!