Upptäck fåglar vid Dalkarskärret

Följ med ut och upptäck fåglarna vid Dalkarlskärret lördag den 4 maj klockan 10.00–12.00.
Föreningen Attention bjuder på korvgrillning över öppen eld.

Dalkarlskärret är en fin plats att besöka för en utflykt och på våren samlas många olika slags fåglar här. Tillsammans med biologerna Anastasia och Bea från Biotopia spanar vi på fåglarna och lär oss om hur man kan känna igen olika arter. Kikare finns att låna på plats och vi har med oss fågelböcker att titta i.

Vi träffas vid Dalkarlkärret: https://www.naturkartan.se/sv/uppsala-lan/dalkarlskarret-hammarskog klockan 10.00 och börjar med en samling där vi berättar lite om platsen och fåglarna. Sedan spanar vi tillsammans med hjälp av kikare och eventuellt går en kort promenad för att lyssna på fågelsång. Aktiviteten avslutas klockan 12.00, men du kan avvika när du vill eller stanna kvar på platsen så länge du önskar.

Det här är först och främst en aktivitet för barnfamiljer och det finns plats för 20 personer. OBS! För närvarande finns ett antal platser kvar.

Anmälan

Anmäl dig senast fredag den 26 april genom att skicka ett mail till info@attention.se

Föreningen står för korv, korvbröd, ketchup, senap, mineralvatten och saft samt frukt.  

Hitta till Dalkarskärret


Du kan ta dig till Dalkarlskärret med kollektivtrafiken, närmaste busshållplats heter Vreta västra. Härifrån är det ungefär 1 kilometers promenad fram till Dalkarlskärret. Följ först Vretavägen norrut och sväng därefter vänster där det står skyltat mot Hammarskog. Delar av aktiviteten hålls på plats som är tillgänglig för rullstol och barnvagn. Handikappanpassat utedass finns vid parkeringen.

fågeltorn dalkarskärret
fågeltorn dalkarskärret

När och var

när: lördag den 4 maj klockan 10.00–12.00
var: Dalkarlskärret

Välkomna!

Vänliga hälsningar

Attention Uppsala