Kul tjejhelg om jämställdhet

Ta chansen att göra något nytt och få samtidigt vänner för livet. Helgen den 12–13 januari bjuds du som är tjej och har någon form av funktionsnedsättning in till en inspirerande helg full med spännande föreläsare, nya möten och roliga diskussioner. Bakom konferensen står FQ – Forum Kvinnor och Funktionshinder, Sveriges enda tjej- och kvinnoorganisation, som jobbar för att motverka alla former av diskriminering, hot och våld mot kvinnor och flickor med funktionsnedsättning. Vi informerar och opinionsbildar för att göra världen till en bättre och mer jämställd plats att leva på. Precis som i andra föreningar pratar och umgås vi också en hel del med varandra.

Förutom att ha kul får du som hänger med på konferensen veta mer om:

  • Varför vi inte kan leva jämlikt förrän vi har jämställdhet mellan kvinnor och män.
  • Det viktiga med att vi i funktionshinderrörelsen inte bara ser våra funktionsnedsättningar utan också sätter ett jämställdhetsperspektiv på det vi gör.
  • Sist men inte minst – vad FQ är och hur du gör för att vara med på dina egna villkor.

Praktisk information
Konferensen äger rum på hotell Grand Central i Stockholm från lördag 12 januari till söndag 13 januari 2013. Vi börjar och avslutar med lunch.
Det finns ingen åldersgräns åt något håll, men vi vill framför allt att du som är yngre än 35 passar på att anmäla dig.
Att delta, bo och äta under konferensen är gratis och vi står också för dina resekostnader.

Anmäler dig gör du via e-post eller telefon till Victoria Öjefors, e-post: victoria.ojefors@comhem.se eller mobiltelefon: 0733-22 32 54.

Sista anmälningsdag är måndag 10 december 2012. Ett detaljerat program och annan praktisk information skickas ut till alla deltagare efter sista anmälningsdag.
Tveka inte att höra av dig om du har frågor kring helgen!

Tala om vid anmälan om du kommer ha med dig personlig assistent, ledsagare eller tolk. I första hand hoppas vi att ditt assistansföretag eller din kommun står för kostnaden för assistent eller ledsagare. Önskar du diskutera eller få råd kring detta hjälper vi gärna till. Observera att ingen ska behöva avstå från att delta på grund av kringkostnader!

Kika gärna in på hemsidan: www.kvinnor-funktionshinder.se och passa på att gilla oss om du finns på Facebook. Sök i så fall på FQ Forum kvinnor och funktionshinder.

Hoppas vi ses i januari!

Hälsningar
Victoria Öjefors, kursansvarig
FQ – Forum Kvinnor och Funktionshinder