Kurs: Hund för alla

Studiefrämjandet och Uppsala hund- och aktivitetscenter (UHAC) har tillsammans tagit fram en kurs för funktionshindrade i hur man umgås med hundar.

Tidigare har deltagarna mest haft intellektuella eller fysiska funktionshinder, men de ser gärna att det kommer folk med NPF också. Förutsättningarna är förstås olika beroende på vilken typ av funktionshinder man har, men den som är intresserad kan höra av sig till Karin Johansson på Studiefrämjandet på telefon 018-19 46 16 eller karin.johansson@studieframjandet.se och fråga lite närmare.

Kursen hålls vid 5 tillfällen på Gränby 4H och startar redan på måndag 22 april. Här kan du läsa hela inbjudan.

Hund för alla-gruppen på UHAC vill även ha hjälp med att ordna fika på 4H-gården, kan du vara med? Det är otroligt givande att se vilken nytta våra hundar gör. Det kan vara olika som hjälper till olika måndagar. Maila direkt till Elisabeth Pyykkö Eriksson på elisabeth.pyykko.eriksson@hotmail.com.

Finns det önskemål att anordna en sådan här kurs särskilt för personer med NPF, och eventuellt specifikt för barn och ungdom? Hör av dig till info@attention-uppsala.se i så fall så ska vi se vad som går att ordna.